
Ingrediente
Aluat (puteti folosi si alt tip de aluat)
270 ml apa calduta
1 pachet drojdie uscata
1 lingurita zahar
450 gr faina alba
1-2 lingurite sare
Altele...
boabe de piper
frunze de rozmarin
Bucati: 10 purcelusi + 2 iepurasi
Preparare
- Se farmanta un aluat elastic din ingredientele de aluat. Puteti folosi masina de paine.
- Se intinde o foaie subtirica.
- Cu un pahar se decupeaza capul purcelusilor (discuri mari).
- Cu un capac de sticla de plastic se decupeaza nasul si urechile (discuri mici).
- Pentru nas: se iau discuri mici, se fac doua santulete cu un cutit ascutit si se aseaza in ele cate o frunza de rozmarin.
- Pentru urechi: se taie discuri mici in 4.
- Asamblarea: pe un disc mare se aseaza nasul si urechile(cate un sfert de disc la fiecare ureche) cum vedeti in poze. Pentru a se lipi mai bine, umeziti zonele unde lipiti cu putina apa. Puneti boabele de piper pe post de ochi.
- Din restul de aluat am facut doi iepurasi modelati asa cum se vede in poza.
- Puneti porcusorii si iepurasii astfel asamblati pe tava de copt si dati la cuptor la 220C pentru 15 minute.
* am uns cu galbenus iepurasii si 2 purcelusi dar nu mi-a placut, cred ca trebuie sa renunt la acest obicei si sa ung aluatul doar cu ulei. purcelusii cei mai reusiti nu i-am uns cu nimic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu