Purcelusi din aluat



Ingrediente

Aluat (puteti folosi si alt tip de aluat)

270 ml apa calduta
1 pachet drojdie uscata
1 lingurita zahar
450 gr faina alba
1-2 lingurite sare

Altele...

boabe de piper
frunze de rozmarin

Bucati: 10 purcelusi + 2 iepurasi

Preparare

  1. Se farmanta un aluat elastic din ingredientele de aluat. Puteti folosi masina de paine.
  2. Se intinde o foaie subtirica.
  3. Cu un pahar se decupeaza capul purcelusilor (discuri mari).
  4. Cu un capac de sticla de plastic se decupeaza nasul si urechile (discuri mici).
  5. Pentru nas: se iau discuri mici, se fac doua santulete cu un cutit ascutit si se aseaza in ele cate o frunza de rozmarin.
  6. Pentru urechi: se taie discuri mici in 4.
  7. Asamblarea: pe un disc mare se aseaza nasul si urechile(cate un sfert de disc la fiecare ureche) cum vedeti in poze. Pentru a se lipi mai bine, umeziti zonele unde lipiti cu putina apa. Puneti boabele de piper pe post de ochi.
  8. Din restul de aluat am facut doi iepurasi modelati asa cum se vede in poza.
  9. Puneti porcusorii si iepurasii astfel asamblati pe tava de copt si dati la cuptor la 220C pentru 15 minute.
    * am uns cu galbenus iepurasii si 2 purcelusi dar nu mi-a placut, cred ca trebuie sa renunt la acest obicei si sa ung aluatul doar cu ulei. purcelusii cei mai reusiti nu i-am uns cu nimic.

Decupam aluatul Nasul Urechile Asamblam porcusorul Iepuras din resturile de aluat Purcelusi din aluat Iepurasi copti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

;