Cuib de viespi cu scortisoara si nuca


Aluat

210 ml lapte
50 gr zahar
1/2 plic drojdie uscata
2 linguri unt topit
350 gr faina
un varf cutit sare

Umplutura

3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara

Caramel

4 linguri zahar
2 linguri miere
1 lingura unt
150 gr nuci

Preparare

  1. Framantam un aluat elastic din ingredientele de aluat si lasam la crescut la loc caldut cca 1 ora.
  2. Intindem aluatul si presaram deasupra zaharul amestecat cu scortisoara.
  3. Rulam aluatul si cu un cutit ascutit taiem bucati groase de 2 degete.
  4. Intr-un vas termorezistent caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam mierea si apoi untul. Luam de pe foc si presaram deasupra nucile tocate mare din cutit.
  5. Pe nuci asezam cuiburile cu taietura in sus, la distanta de 1 deget unele de altele, sa aiba loc sa creasca. Le acoperim si lasam la crescut la loc caldut cca 45 minute.
    * daca va raman cuiburi(capetele aluatului) le puteti coace in forme de muffins unse cu putin unt si apoi presarate cu zahar.
  6. Dam la cuptor la 220C pentru 30 -35 minute, pana sunt rumene.
  7. Rasturnam continutul tavii pe un platou si servim caldut sau rece.

Caramel Presaram nuci Presaram foaia cu zahar Rulam si taiem bucati Asezam cuiburile in tava La crescut in punga Crescute, le introducem in cuptor Rasturnam cuiburile Cuib de viespi cu scortisoara si nuca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

;