
Ingrediente
Aluat
210 ml lapte
50 gr zahar
1/2 plic drojdie uscata
2 linguri unt topit
350 gr faina
un varf cutit sare
Umplutura
3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
Caramel
4 linguri zahar
2 linguri miere
1 lingura unt
150 gr nuci
Preparare
- Framantam un aluat elastic din ingredientele de aluat si lasam la crescut la loc caldut cca 1 ora.
- Intindem aluatul si presaram deasupra zaharul amestecat cu scortisoara.
- Rulam aluatul si cu un cutit ascutit taiem bucati groase de 2 degete.
- Intr-un vas termorezistent caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam mierea si apoi untul. Luam de pe foc si presaram deasupra nucile tocate mare din cutit.
- Pe nuci asezam cuiburile cu taietura in sus, la distanta de 1 deget unele de altele, sa aiba loc sa creasca. Le acoperim si lasam la crescut la loc caldut cca 45 minute.
* daca va raman cuiburi(capetele aluatului) le puteti coace in forme de muffins unse cu putin unt si apoi presarate cu zahar. - Dam la cuptor la 220C pentru 30 -35 minute, pana sunt rumene.
- Rasturnam continutul tavii pe un platou si servim caldut sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu