Biscuiti cu parmezan si mac


60 gr faina integrala de grau
60 gr faina alba
4 lingurite mac
150 gr parmezan razuit marunt (am folosit parmezan gata razuit de la Napolact)
80 ml ulei
3 lingurite sos de soia
6-8 linguri apa rece

Bucati: 30 (cu latura de cca 5 cm)

Preparare

  1. Amestecati fainile cu parmezan si mac. Adaugati uleiul amestecat cu sosul de soia si apoi puneti apa rece, cate o lingura pe rand, pana se leaga aluatul. Amestecati cu mana.
  2. Dati forma de disc aluatului si inveliti-l intr-o folie de plastic, apoi il dati la frigider macar 1 ora.
  3. Rupeti jumatate din aluat si intindeti-l cu sucitorul, cat de subtire puteti (cu cat mai subtiri, cu atat mai crocanti vor fi), intre doua folii de plastic. Restul aluatului il tineti la frigider.
  4. Ridicati folia de deasupra si apoi cu un cutit bine ascutit sau o rola de patiserie (sau cea de pizza) taiati biscuiti patrati.
    * luati marginile care nu au forma corespunzatoare si le puneti peste aluatul din frigider.
  5. Pe tava in care veti coace biscuitii asezati hartie de copt.
  6. Luati folia cu biscuiti si rasturnati-o pe tava de copt. E mai usor asa decat sa mutati fiecare biscuite pe rand, fiind subtiri sunt destul de fragili. Indepartati folia de plastic si apoi, usor, rasfirati biscuitii in tava ca sa se coaca bine.
  7. Dati la cuptor la 160C pentru 10 minute. Intorceti biscuitii si lasati sa se coaca inca 10 minute. Cand ii intoarceti, biscuitii trebuie sa fie deja rumeni pe spate.
    * timpul de coacere depinde de cat de grosi sunt, deci supravegeati-i sa nu se arda; daca insa i-ati facut mai grosi timpul de coacere va fi mai mare.
  8. Repetati cu restul alautului.
  9. Lasati biscuitii sa se raceasca, abia reci vor deveni crocanti. Calzi sunt usor moi in mijloc. Patrati-i intr-o cutie.

Intindem foaia de aluat cat mai subtire Taiem biscuitii Rasturnam biscuitii pe tava, folosind folia Rasfiram biscuitii in tava Biscuiti cu parmezan si mac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

;