Paine cu ceapa si marar



Cred ca nu trebuie sa va mai spun cat de aromata e painea, dar si mai mult mi-a placut ca a ramas la fel de pufoasa ca la inceput, timp de doua zile. Fiind facuta in forma de chec se poate folosi usor la sandwichuri

Ingrediente

220 ml apa calduta
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
1/2 pliculet drojdie uscata
1 ceapa medie (cca 100gr)
1/2 legatura marar
350 gr faina alba
1 1/2 lingurita sare
1 lingura ulei + un strop de ulei pentru uns tava

Preparare

  1. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana se inmoaie in 1 lingura ulei. Mararul se toaca marunt.
  2. Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Lasati aluatul in masina inca 1 ora dupa ce s-a incheiat programul.
    Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut 2 ore intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut.
  3. Aluatul crescut se pune pe masa de lucru data cu faina si cu mainile usor date cu faina se da o forma lunguiata.
  4. Se unge o tava de chec de 12cm x 30cm cu ulei si se aseaza aluatul inauntru. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la loc caldut la crescut inca 30-45 minute.
  5. Se introduce la cuptor la la 200C pentru 30 -35 minute pana e usor rumena deasupra.
  6. Se lasa sa se racoreasca si se pastreaza in punga.

Aluat In tava de chec Crescuta Paine cu ceapa si marar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

;